Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 jan 2017 / 19:27 uur

Bokstoernooi gecanceld wegens banden met Satudarah

In Den Bosch stond voor zaterdag het Zuid Nederlands Kampioenschap boksen gepland. De gemeente heeft echter in overleg met de politie het evenement verboden omdat een van de organisatoren banden zou hebben met de motorclub Saturdarah.

„Uit politie-informatie blijkt dat een van de organisatoren een vooraanstaande positie heeft in Outlaw Motorgang (OMG) Satudarah”, zo schrijft de gemeente. „OMG’s zoals Satudarah worden in verband gebracht met ondermijnende criminaliteit. De gemeente ’s-Hertogenbosch wil samen met haar partners niet faciliterend zijn naar deze club en ondermijning aanpakken.”

Overigens zou het evenement ook geen algemene politieverordening hebben. „Voor een vechtsportevenement is een vergunning vereist. Dat is zo opgenomen in de APV. De organisatie beschikt niet over de benodigde vergunning. Deze was ook niet aangevraagd. De organisatoren van het evenement, hotel Nuland en de Nederlandse Boksbond, zijn inmiddels over dit besluit geïnformeerd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bokstoernooi gecanceld wegens banden met Satudarah
Sluiten