Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 20 jan 2017 / 08:54 uur

Auto rijdt in op voetgangers Melbourne: 3 doden

In de Australische stad Melbourne zijn drie mensen om het leven gekomen nadat een automobilist opzettelijk op voetgangers inreed. Het zou om een 10-jarige jongen gaan en een man en vrouw van in de dertig. Ook zijn er een meer dan 15 voetgangers ernstig gewond geraakt. De verdachte is gearresteerd en de politie zou hebben uitgesloten dat het om een terreurdaad gaat.

Omstandigers die het overleefd hebben knuffelen elkaar. Foto: ANP

De politie heeft de 26-jarige verdachte kunnen arresteren, tijdens zijn arrestatie zijn er schoten gelost door de politie. De dader werd hierbij in zijn arm geraakt, zo meldt News.com.au. Momenteel wordt de man behandeld aan zijn verwondingen en daarna zal hij worden meegenomen voor verhoor. De verdachte is een bekende van de politie. Het motief van het incident is nog niet duidelijk, mogelijk heeft het iets te maken met een steekpartij eerder die dag.

De automobilist reed rond 13:30 uur (Australische tijd) het voetpad op in het centrum van de stad. De dader zou eerst rondjes hebben gereden op een kruispunt en reed vervolgens het voetpad op in het centrum van de stad.

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Auto rijdt in op voetgangers Melbourne: 3 doden
Sluiten