Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 jan 2017

Arrestaties om chantage met seksadvertenties

De politie heeft zeven jongens en mannen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze via seksadvertenties mensen afpersten.

De slachtoffers reageerden op advertenties die ze op internet tegenkwamen. Via WhatsApp dachten ze seksafspraken te maken, maar vervolgens kregen ze te horen dat hun familie erover geïnformeerd zou worden als ze niet aan de chanteurs betaalden.

Tienduizenden euro’s

Na een eerste betaling eisten de oplichters meer geld. Het bedrag liep volgens de politie op tot 1000 euro en soms werd zelfs meer geld afgedwongen. Vermoedelijk zijn er verspreid door Nederland in totaal tientallen slachtoffers en hebben de afpersers hen in totaal tienduizenden euro’s afhandig gemaakt. De zaak kwam aan het licht toen één van de afgeperste slachtoffers in september vorig jaar naar de politie stapte.

De zeven verdachten zijn tussen de 16 en 22 jaar. Ze werden in december al opgepakt in Delft en Den Haag, maar de politie kwam er pas dinsdag mee naar buiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Arrestaties om chantage met seksadvertenties
Sluiten