IngelisedeVries
IngelisedeVries Nieuws 24 jan 2017 / 20:27 uur

Amerikaanse studenten willen ruimtebier brouwen

Na whisky is het nu de beurt aan een andere alcoholische versnapering om onze dampkring te verlaten. Als het aan een groep studenten aan de University of California (San Diego) ligt, wordt er binnenkort bier gebrouwen in de ruimte, meldt de website van de onderwijsinstelling.

Gist

De studenten hebben de Lab2Moon-competitie gewonnen met hun idee, daarmee kunnen vier teams een experiment uitvoeren op een raket die ook echt naar de maan gaat. Het experiment van de studenten zal zich vooral richten op hoe gist zich ontwikkelt op de maan. Het is de bedoeling dat het resulteert in een heel nieuw, waarschijnlijk eenmalig biertje.

Begrijpen hoe gist zich gedraagt op de maan is belangrijk als we bier willen brouwen buiten onze eigen aarde. Niet alleen voor bierbrouwen is het handig: ook als het gaat om andere levensmiddelen met gist erin, zoals brood, is het goed om hier meer kennis over te hebben.

Maanbier

„Dit idee begon toen we met een paar vrienden over dit onderwerp grapten”, vertelt vijfdejaarsstudent biotechniek Neeki Ashari. „We houden allemaal van speciaalbier, sommigen van ons brouwen zelfs thuis. We hoorden dat er de mogelijkheid was om een experiment te ontwerpen dat mee zou gaan op een maanlander van India. Toen bedachten we dat we onze hobby met deze wedstrijd konden combineren.”

Het is nog even afwachten wat de uitkomst van het experiment is. Mocht het allemaal lukken, dan kunnen we binnenkort wellicht Maanbier drinken. Of als we naar Mars gaan ons eigen Marsbier brouwen.

Amerikaanse studente willen ruimtebier brouwen
Beeld: GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaanse studenten willen ruimtebier brouwen
Sluiten