Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 20 jan 2017

Amerikaanse beroemdheden protesteren tegen Trump

Donald Trump legt vrijdag 20 januari de eed af om de 45e president te worden van de Verenigde Staten. Lang niet iedereen is het hiermee eens. Wereldwijd gingen duizenden mensen de straat op om te protesteren. In New York kwamen verschillende tegenstanders samen, waaronder beroemdheden als Robert de Niro, Cher en regisseur Michael Moore.

Ook de burgemeester van New York en acteurs Mark Ruffalo, Alec Baldwin, Sally Field en Julianne Moore verzamelden zich bij het Trump International Hotel and Tower, vlak bij Central Park. De demonstranten lieten weten hoe belangrijk ze het milieu, de mensenrechten en het zorgstelsel vinden.

Acteur Robert de Niro spotte met Trump door verzonnen tweets van de aanstaande president voor te lezen. Daarna nam regisseur Michael Moore het woord over met een opvallende openingsspeech. „We zullen deze man tegenhouden, hij zal niet vier jaar blijven zitten. Hij is niet goed en heeft hulp nodig”, zei Moore in zijn speech. De regisseur riep de aanwezigen op tot 100 dagen van verzet. Daarna nam acteur Alec Baldwin het woord over en sprak het publiek toe om hun kinderen op de hoogte te stellen van de situatie in de VS. „Ze zijn nooit te jong voor jullie om hen te leren wat hier aan de hand is. Een Amerikaan wil volledige participatie en volledige transparantie van zijn regering. Deze mensen zijn een schande voor alles waar jullie en ik in geloven.”

Groot-Brittannië en Filipijnen

Niet alleen in de Verenigde Staten werden protestacties gehouden. Ook in Australië, de Filipijnen en Groot-Brittannië gingen mensen de straat op om te demonstreren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Amerikaanse beroemdheden protesteren tegen Trump
Sluiten