Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 2 jan 2017 / 13:51 uur

Agenten die Mario hielpen werden niet aangevallen

De politieagenten die op Nieuwjaarsnacht hun collega Mario probeerden te helpen, zijn niet aangevallen door omstanders. Dat maakt de politie maandag bekend. Ook staat in het bericht dat Mario niet ter plaatse is gereanimeerd en dat er geen ME-charge is uitgevoerd.

Hoe de foute informatie naar buiten is gekomen, is niet bekend. „Uit onderzoek blijkt dat de agenten die de vrije werkruimte creëerden wel bekogeld zijn, maar dat er kon worden voorkomen dat de agenten en het ambulancepersoneel, die hulp verleenden aan de zwaar gewonde agent, gehinderd werden in hun werk.”

Zorgelijke toestand

De politie laat ook weten dat agent Mario nog altijd in zorgelijke toestand op de intensive care ligt. De 27-jarige vrouw die hem aanreed is op het politiebureau verhoord, maar daarna ‘heengezonden’. ,,Zoals het zich nu laat aanzien, geen sprake van opzet. Evenmin was de vrouw onder invloed terwijl zij de auto bestuurde.”

Verder laat de politie zeer verheugd te zijn met alle steunbetuigingen die er voor Mario zijn binnengekomen. „Zowel de familie van de gewonde agent als zijn collega’s laten weten zich enorm gesteund te voelen door de vele hartverwarmende reacties.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agenten die Mario hielpen werden niet aangevallen
Sluiten