Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 1 dec 2016 / 22:11 uur

Zoon Cirque du Soleil-bedenker dood door ongeluk

De zoon van een van de eigenaren van Cirque du Soleil is overleden, na een ongeluk in het circus.

Technicus Olivier Rochette is dinsdag overleden in wat de politie een ‘industrieel ongeluk’- noemt, toen hij werd geraakt door een lift. De 43-jarige technicus was in San Francisco bezig met het klaarzetten van spullen voor de ‘Luzia’ act.

Rochette is de zoon van Gilles Ste-Croix, een van de mensen die het wereldberoemde circus ontwikkelde. „Ik ben gebroken”, zegt Daniel Lamarre, de baas van Cirque du Soleil in een statement tegen BBC. „Olivier is altijd een lid van onze hechte familie en een geliefde collega geweest.”

Rochette’s dood komt een paar dagen na een serieus ongeluk, waarbij een circusartiest uiteindelijk letsel opliep en een hoofdbrace moet dragen. Het ging om de Olympische gymnaste Lisa Skinner, die tijdens een act in Brisbane zondag viel. Ze brak wervels en haar arm, vertelt haar moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zoon Cirque du Soleil-bedenker dood door ongeluk
Sluiten