Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 22 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Zieke Liz (12) leeft dag het leven van een celebrity

Ze mag dan ziek zijn, op bed liggen doet Liz niet. Donderdag ging haar grootste wens in vervulling: een dag leven als celeb.

Ze heeft een ernstige vorm van epilepsie, waardoor ze een ander leven leidt dan veel leeftijdsgenootjes. Maar of je dat aan Liz Visseren ziet? Nee, zeker niet. De 12-jarige Brabantse had donderdag in Amsterdam de tijd van haar leven. De stichting Make-A-Wish liet haar droom in vervulling gaan: leven als een bekende Nederlander. „Het is echt heel leuk” spreekt het meisje rond het middaguur. Ze is eerder die ochtend verrast met een ontbijtje en een stylist heeft haar kleding verzorgd. Twee bodyguards begeleidden haar naar een roze limousine. „Dat was echt heel gaaf. Tot nu toe vond ik dat het coolste. En dit interview ook. Morgenvroeg ga ik naar het station om een Metro te halen.”

Wat er later die middag op het programma staat, weet de brunette dan nog niet, maar dat het haar goed zal doen, weet moeder Daniëlle Visseren in ieder geval. „Liz is een heel bijzonder meisje dat meestal redelijk op de achtergrond is. Op een dag als vandaag bloeit ze helemaal op. Ze verdient het om ook eens in het middelpunt te staan. Ik zie dat ze geniet en dat ze zich fit voelt.”

Epilepsie

Dat is op sommige dagen wel anders. Liz heeft altijd een rolstoel stand-by, kan niet te veel prikkels hebben, kan niet sporten en zit op een speciale school voor kinderen met epilepsie. „Dat vraagt soms veel van het gezin”, vertelt moeder. „Alles is gericht op hoe Liz zich voelt. Soms heeft ze uitval in haar benen en soms is ze uren buiten bewustzijn. Zo’n dag als vandaag is fantastisch. Alles is zo goed geregeld.”

De wens van ernstig zieke kinderen laten uitkomen, dat is wat de Make-A-Wish Nederland doet. „Op een dag als deze vind ik het eigenlijk het mooist om te zien hoe Liz alleen maar meer gaat stralen. Vanochtend zag ik een terughoudend meisje, maar nu zie ik haar genieten”, spreekt Bert van Plateringen, woordvoerder van de stichting. „Het is ontzettend mooi om ernstig zieke kinderen een dag in het zonnetje te zetten.”

En die zon gaat spreekwoordelijk gezien alleen maar meer schijnen als Liz aan het eind van de middag met haar vriendinnen op de foto mag, een lunch geserveerd krijgt van chef-kok Ron Blaauw en mag shoppen in de Leidsestraat. Even is ze haar ziekte vergeten. Ze gniffelt. „De fotoshoot was cool. Maar het is nog best lastig: lachend in de camera kijken en springen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zieke Liz (12) leeft dag het leven van een celebrity
Sluiten