Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 10 dec 2016 / 08:16 uur

Zeker 4 doden door ontspoorde en ontplofte trein

Zeker vier mensen zijn omgekomen doordat zaterdag een goederentrein met chemicaliën ontspoorde en ontplofte in Bulgarije. Het voertuig met propaangas en butaangas aan boord kwam bij het dorp Hitrino van de rails af. Hierdoor reed de trein in op verschillende huizen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.

Aan boord van de trein zouden 26 tanks vol propaangas geweest zijn. Door de explosie werden volgens de politie twintig gebouwen vernield en ontstond een grote brand. De politie verwacht geen tweede explosie, maar evacueerde uit voorzorg wel de bewoners van het dorp. Twaalf mensen werden al onder het puin van ingestorte huizen vandaan gehaald, schrijft RT.

Het lokale ziekenhuis heeft laten weten dat er 23 mensen zijn binnengebracht met brandwonden of andersoortig letsel. In het dorpje zijn 150 brandweermannen aanwezig om het vuur te doven en inwoners onder het puin vandaan te halen. In totaal wonen er zo’n 800 mensen in Hitrino.

De Bulgaarse premier Boiko Borisov is ook onderweg naar het rampgebied en zou Bulgaren hebben opgeroepen naar het ziekenhuis te gaan om bloed te doneren. Met dit bloed kunnen veel gewonden zo snel mogelijk worden geholpen.

https://twitter.com/i/status/807484235133100032

https://twitter.com/i/status/807481393794183168

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zeker 4 doden door ontspoorde en ontplofte trein
Sluiten