Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 23 dec 2016 / 11:54 uur

Weduwnaar Brussel roept op tot ‘jihad van de liefde’

Mohamed El Bachiri werd weduwnaar op de dag van de aanslagen in Brussel. Zijn vrouw Loubna kwam op 22 maart om in het metrostation Maalbeek. Zijn toespraak in het Belgisch televisieprogramma De Afspraak wordt momenteel massaal gedeeld in België. Daarin deed hij een oproep tot ‘jihad van de liefde’.

El Bachiri hoopt daarmee mensen op te roepen elkaar te begrijpen en empathie te tonen. „Ik heb het over een jihad die geen haat kent“, aldus de Marokkaanse Belg. „Een jihad die aanzet om naar de ander te gaan, de broeder die anders is, om hem toe te lachen, te begrijpen en empathie te tonen. Deze jihad zou het antwoord moeten zijn op zij die verdeeldheid willen zaaien en geweld en terrorisme propageren.”

Mohamed El Bachiri roept op tot "jihad van liefde"

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw Loubna bij de aanslag in het metrostation Maalbeek. Sinds 22 maart moet hij samen met zijn drie jonge kinderen alleen verder.Hij sluit het jaar van De Afspraak af met deze warme oproep.

Gepostet von De Afspraak am Donnerstag, 22. Dezember 2016

El Bachiri bleef na de dood van zijn vrouw achter met zijn drie jonge kinderen. „Mijn verdriet is onmetelijk. Ik houd me alleen overeind dankzij de liefde. De liefde voor mijn vrouw, mijn kinderen, het leven en de mensheid.”

De hartverwarmende toespraak wordt nu massaal gedeeld op Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weduwnaar Brussel roept op tot ‘jihad van de liefde’
Sluiten