Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 13 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrouw in rug getrapt bij metrostation, één arrestant

Grote ophef in Duitsland, waar sinds dit weekend schokkende beelden van zinloos geweld zijn vrijgegeven. Op de beelden is te zien dat een onbekende man op het Berlijnse metrostation Hermann een vrouw die naar de metro liep vanuit het niets in haar rug trapt. De vrouw stort naar beneden de trap af. Inmiddels is er wel goed nieuws: er is een verdachte opgepakt.

Het trapincident vond al plaats op 27 oktober en zorgde internationaal voor afschuw. De beelden die een bewakingscamera van de mishandeling maakte, werden afgelopen weekend door de Duitse krant Bild openbaar gemaakt.

Zinloos geweld

In de video is te zien dat een vrouw rond middernacht de trap bij metrostation Hermann afloopt, terwijl er achter haar een groepje mannen opduikt. Een man met een sigaret en biertje in zijn hand, loopt achter de vrouw aan en trapt haar zonder enige aanleiding keihard in haar rug. De vrouw valt meters naar beneden en landt op haar gezicht en bovenlichaam. De man wandelt relaxt weg, terwijl een van zijn vrienden nog even snel iets oppakt.

De vrouw werd uiteindelijk door medereizigers geholpen en naar het ziekenhuis gebracht. Het Openbaar Ministerie in Berlijn heeft bevestigd dat er inmiddels iemand is opgepakt die wordt ondervraagd. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid niet om de dader, maar om een van de aanwezigen bij de mishandeling. De politie hoopt via deze man bij de dader te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw in rug getrapt bij metrostation, één arrestant
Sluiten