Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 9 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrouw bevalt terwijl haar zus sterft

Een hartverscheurend verhaal uit het Britse Manchester. Rebecca Devaney ervoer dat verdriet en geluk dicht bij elkaar liggen toen zij en haar zus Faye tegelijkertijd in het ziekenhuis kwamen te liggen. Op het moment dat Rebecca beviel van een dochtertje, stierf haar zus onverwachts in hetzelfde ziekenhuis.

De laatste woorden die Faye tegen haar zus sprak waren: „Ik ga sterven.” Toen werd Rebecca weggehaald om te bevallen. Ze had alle hoop dat de dokters haar zus nog konden redden, maar toen ze bevallen was, bleek dat haar zusje het niet had gehaald, meldt Mirror. 

Longembolie

De 20-jarige Faye zou volgens haar zus Rebecca ‘de beste tante ooit’ zijn, toch heeft ze haar nichtje nooit gezien. Faye overleed aan een longembolie. Een maand eerder was zij betrokken bij een auto-ongeluk, toen ze onderweg was naar een familieweekend. Een drugskoerier maakte een gevaarlijke inhaalmanoeuvre, waardoor hij op Faye inreed. De man was onderweg om cannabis bij iemand te bezorgen.

In eerste instantie leek Faye met de schik vrij te komen. Ruim een maand na de crash kwamen de artsen erachter dat ze een longembolie had overgehouden aan het auto-ongeluk. De drugskoerier kreeg uiteindelijk een gevangenisstraf van 5 jaar voor het veroorzaken van de dood door gevaarlijk rijgedrag.

Rebecca zou in augustus gaan trouwen en wilde haar zusje als getuige vragen. Daar kreeg ze echter nooit de tijd voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw bevalt terwijl haar zus sterft
Sluiten