Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 28 dec 2016 / 11:22 uur

Vluchten mogelijk vertraagd door dichte mist

Van plan om oud en nieuw elders te vieren en het grijze Nederland per vliegtuig te verlaten? Dan kun je woensdag te maken krijgen met een vertraagde vlucht.

Zowel Schiphol als Rotterdam The Hague Airport meldt dit. „Vanwege de mist kunnen vluchten van en naar Schiphol vertraagd zijn. Het zicht en de capaciteit van het vliegveld zullen naar verwachting verminderd blijven gedurende de dag”, aldus Schiphol op Twitter.

Rotterdam The Hague Airport laat reizigers weten dat vanwege het slechte zicht het vliegverkeer ontregeld is en dat het nog niet bekend is wanneer we van de mist af zijn. Reizigers wordt geadviseerd de website in de gaten te houden voor informatie. Woensdagochtend had het vliegveld last van de mist door toestellen die niet konden landen. Vertrekkende vluchten hadden, met uitzondering van vluchten naar Engeland, geen last van de mist.

Op Eindhoven Airport liep een toestel vanuit Londen vertraging op door de mist. Verder hadden de vluchten van en naar het vliegveld minimaal last van de weersomstandigheden.

Het KNMI gaf eerder woensdag al code geel af voor het verkeer op de weg, vanwege de mist. Het weerinstituut spreekt van „gevaarlijke rijomstandigheden door slecht zicht. Pas snelheid aan en houd voldoende afstand. Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden.”

Weeronline meldt dat de dichte mist in het midden en het zuiden van het land de hele dag hardnekkig kan blijven, maar dat in andere delen van het land de zon in de middag kan doorbreken. De mist kan vanavond en vannacht weer toeslaan in het hele land.

Er zijn ook Nederlanders die genieten van de mist. Het kan naast hinderlijke verkeersomstandigheden immers ook prachtige plaatjes opleveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vluchten mogelijk vertraagd door dichte mist
Sluiten