Metro
Metro Nieuws 25 dec 2016 / 12:20 uur

Vandalen in Almere vernielen ruiten met vuurwerk

Twee woningen in Almere zijn in de nacht van zaterdag op zondag beschadigd door explosies. Volgens de politie is vuurwerk de vermoedelijke oorzaak.

Beide explosies hadden begin van de nacht plaats in de Lieven de Keystraat. Bij een woning was er mogelijk vuurwerk tegen een raam aan de voorzijde geplakt, waardoor het raam volledig werd vernield. Bovendien gooiden onbekenden vuurwerk door de brievenbus.

Frustratie

Bij de andere woning werd ook een raam vernield. De bewoners raakten niet gewond. Vuurwerk is een grote frustratie in Almere, blijkt ook op reacties op Twitter. „Niet normaal hoeveel vuurwerk hier al wordt afgestoken”, aldus een gebruiker. „Kennelijk wordt het gedoogd”, aldus een ander.

https://twitter.com/Shirley_Gielen/status/812774098266947584

De afgelopen weken hebben zich in verschillende gemeenten soortgelijke incidenten voorgedaan. In Dinteloord, Den Bosch en Anrhem gingen ruiten aan diggelen nadat er vuurwerk tegenaan was geplakt. De daders in Arnhem bleken twee jongens van amper 20 jaar.

Manifest

Oogartsen schreven in 2014 al een manifest, dat pleit voor een vebod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. Volgens de artsen, die deze week steun kregen van verzekeraar Achmea, kan er veel leed en geld bespaard worden door vuurwerk alleen af te laten steken voor professionals. „Met grote professionele vuurwerkshows kan iedereen genieten van vuurwerk, op een veilige manier.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandalen in Almere vernielen ruiten met vuurwerk
Sluiten