Metro
Metro Nieuws 13 dec 2016 / 18:10 uur

Turkije pakt PKK-strijders op na aanslagen Instanbul

Turkse veiligheidsdiensten hebben 568 mogelijke strijders van de Koederdische Arbeiderspartij PKK gearresteerd naar aanleiding van de aanslagen van afgelopen zaterdag.

Dit maakte het Turkse ministerie van buitenlandse zaken dinsdag bekend, weet NU.nl. Tijdens de dubbele aanslag in Istanbul kwamen zaterdagavond 38 mensen om, voornamelijk politieagenten. Door de Turkse veiligheidsdiensten werden de afgelopen twee dagen meerdere invallen gedaan om de daders van de bom- en zelfmoordaanslag te vinden.

Aanslagen opgeëist

De aanslagen werden zaterdagavond opgeëist door TAK, een afsplitsing van de terreurorganisatie PKK. Maandagochtend werden al 118 politici van de Koerdische partij HDP opgepakt, omdat zij ervan verdacht worden banden te hebben met de terreurorganisatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Turkije pakt PKK-strijders op na aanslagen Instanbul
Sluiten