Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 19 dec 2016 / 21:30 uur

Turkije en Rusland: ‘Aanslag ambassadeur provocatie’

De Turkse president Tayyip Erdogan heeft maandag na de moordaanslag op de Russische ambassadeur Andrej Karlov zo snel mogelijk telefonisch contact gehad met de Russische president Vladimir Poetin. De twee presidenten noemen de moordaanslag ‘een provocatie om de relatie tussen beide landen te beschadigen.’

Erdogan was aan het woord in een videoboodschap die te zien was op de Turkse televisie. Hij zei daar dat de relatie tussen Turkije en Rusland ontzettend belangrijk is voor de regio en dat diegene die de banden wil schaden, hun doel niet zullen bereiken.

Neergeschoten in rug

Karlov hield maandag een speech tijdens een opening van een fototentoonstelling, toen hij in zijn rug werd geschoten voor het oog van de camera. De schutter riep: ,,Vergeet Aleppo niet, Vergeet Syrië niet!’’. De dader was een Turkse politieagent, maar op dat moment niet in dienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Turkije en Rusland: ‘Aanslag ambassadeur provocatie’
Sluiten