Steven Musch
Steven Musch Nieuws 14 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Trump kiest minister van binnenlandse zaken

Donald Trump heeft de voormalige militair Ryan Zinke gekozen als minister van binnenlandse zaken. Dat meldt persbureau Reuters.

Het ministerie van binnenlandse zaken heeft in de Verenigde Staten een andere rol dan in Nederland. Het ministerie is verantwoordelijk voor het beheer van het federale land dat in bezit is van de overheid, zoals nationale parken en militaire bases. Het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft meer gemeen met het Amerikaanse ministerie van Homeland Security (binnenlandse veiligheid).

Klimaatverandering

De 55-jarige Zinke zit als Republikein voor de staat Montana in het Huis van Afgevaardigden. Hij zat van 1986 tot 2008 bij de Navy Seals, een speciale militaire eenheid, en klom daar op tot commandant. Als minister van binnenlandse zaken wordt Zinke verantwoordelijk voor de uitvoering van de agenda van Trump op het gebied van de winning van kolen en gas, waar Trump een groot voorstander van is, maar wat de regering van Obama juist wilde verminderen.

Zinke steunde Trump al vanaf het begin van zijn campagne. Hij is geen uitgesproken ontkenner van klimaatverandering, maar zei weleens dat het niet ‘wetenschappelijk bewezen is’. Hillary Clinton noemde hij in 2014 de ‘Antichrist’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Trump kiest minister van binnenlandse zaken
Sluiten