Rens Oving
Rens Oving Nieuws 4 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Trump kan nog steeds niet om zichzelf lachen

Wie veel in het nieuws is, kan weleens op de hak worden genomen. Ook in de Verenigde Staten, waar het programma Saturday Night Live satirische korte sketches tot een kunstvorm heeft verheven. Afgelopen zaterdag was het weer raak. Acteur Alec Baldwin had met zijn versie van Donald Trump de lachers op zijn hand.

https://www.youtube.com/watch?v=tI3g_laToxE

De scene draait om Donald Trump die zijn aandacht niet bij een veiligheidsbriefing kan houden omdat hij druk is met retweeten van willekeurige Amerikanen. Tot frustratie van zijn assistent Kellyanne Conway en de agenten van de veiligheidsdiensten. „Sorry”, zegt Trump, gespeeld door Baldwin, „ik doe het omdat m’n hersenen niet goed werken.”

Snelle reactie

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat Trump die grap daarna zelf onderschreef door te reageren met een tweet. „Ik heb geprobeerd om Saturday Night Live te kijken, niet te doen. Vooringenomen, niet grappig en Baldwins typetje kan niet slechter. Sad”

Er is natuurlijk een kans dat Trump reageerde vanuit een lichte vorm van zelfspot. Maar het is niet voor het eerst dat hij op Twitter reageerde op Baldwins personage. Al twee keer eerder liet hij, uiteraard op Twitter, weten dat hij niet kan lachen om de grappen van Saturday Night Live.

Voorlopig heeft dat er niet toe geleid dat Saturday Night Live en Baldwin van plan lijken om te stoppen. Alec Baldwin is sowieso niet zo onder indruk van Trumps kritiek. „Geef je belastingaangifte vrij en ik stop. Ha”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Trump kan nog steeds niet om zichzelf lachen
Sluiten