Puck Roest
Puck Roest Nieuws 26 dec 2016 / 18:29 uur

Terrorist Amri kocht treinkaartje in Lyon

Terrorist Anis Amri heeft op station Lyon-Part-Dieu een treinkaartje naar Milaan gekocht. Dat hebben bewakingscamera’s op het treinstation vastgelegd. De 24-jarige Tunesiër Amri pleegde naar het zich laat aanzien maandagavond 19 december met een truck een bloedige aanslag in het centrum van Berlijn. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond.

Op 23 december werd Amri gedood door de Italiaanse politie op een station bij Milaan waar hij kennelijk vanuit het Franse Chambéry was gearriveerd. De Franse autoriteiten hebben de route die Amri volgde nog niet bevestigd, maar volgens de Franse nieuwszender Bmftv is hij inderdaad te zien op beelden gemaakt op het station in het oosten van Lyon.

1000 kilometer

Amri zou contant hebben betaald voor een ticket naar Milaan via Chambéry. Over hoe hij in Lyon terechtkwam is officieel nog niets bekend. De autoriteiten laten weinig los over hoe Amri ruim 1000 kilometer af heeft kunnen leggen.

Reageer op artikel:
Terrorist Amri kocht treinkaartje in Lyon
Sluiten