Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 9 dec 2016

Schoolmeisjes blazen zich op in Nigeria, 30 doden

Vrijdagochtend 10 december hebben in Nigeria twee schoolmeisjes zich opgeblazen. Dit gebeurde op een drukke markt in de stad Madagali. Zeker dertig mensen kwam om het leven en volgens een woordvoerder van het leger raakten 57 mensen gewond.

„De aanslag is veroorzaakt door twee schoolmeisjes. Hierbij zijn dertig mensen gedood, de meisjes kwamen zelf ook om het leven,” zei woordvoerder Badara Akintoye tegen Al Jazeera. De stad Madagali ligt in het noordoosten van Nigeria, deze regio werd jarenlang geteisterd door aanvallen van de extremistische islamitische groepering Boko Haram. Madagali werd bevrijd, maar inwoners zijn nog steeds onveilig. Boko Haram, dat eigenlijk Jama’atu Ahlis Sunna Lidda’awati wal-Jihad heet, is een Nigeriaanse terreurbeweging die met geweld een islamitische staat in Nigeria en buurlanden wil vestigen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag van vrijdag is nog niet opgeëist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schoolmeisjes blazen zich op in Nigeria, 30 doden
Sluiten