Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 25 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Russisch vliegtuig stort neer in Zwarte Zee

Een Russisch militair vliegtuig met 92 inzittenden aan boord is zondagochtend vlak na opstijgen in Sotsji in de Zwarte Zee gestort. Dat melden meerdere Russische persbureaus. De kans op overlevenden wordt zo goed als uitgesloten.

Reddingsdiensten hebben de wrakstukken zo’n 1,5 kilometer van de kust op een diepte tussen de vijftig en zeventig meter gelokaliseerd. Het vliegtuig, een Tupolev Tu-154, was onderweg naar Latakia in Syrië. Aan boord waren 92 mensen, onder wie het Russische Alexandrov-legerkoor dat in Syrië zou gaan optreden, journalisten en militairen.

‘Geen SOS-bericht’

Het Russische persbureau RIA meldt dat een niet nader genoemde veiligheidsbron heeft gezegd dat uit voorlopige gegevens blijkt dat het vliegtuig is neergestort door een technische storing of een fout van de piloot. Het persbureau Interfax meldt dat volgens een anonieme bron er geen SOS-bericht is verstuurd. Volgens Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov is het nog te vroeg om te zeggen wat de oorzaak van de crash is.

Poolse president

In 2010 stortte er ook een vliegtuig van het model Tupolev Tu-154 neer, vlakbij het vliegveld van Smolensk. Bij die crash kwamen 96 mensen om het leven, waaronder de Poolse president Lech Kaczynski en zijn vrouw Maria Kaczynska.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Russisch vliegtuig stort neer in Zwarte Zee
Sluiten