Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 18 dec 2016 / 07:04 uur

Robot die berichtjes stuurt, eng of romantisch?

Zo rond de feestdagen kunnen de vrijgezellen onder ons zich misschien best een beetje eenzaam voelen. Een Japans technologiebedrijf heeft een speciale ‘virtuele vriendin’ ontwikkeld die je gedurende de dag berichtjes stuurt en vraagt hoe het met je gaat. Romantisch of gaat dit toch echt een stap te ver?

Gatebox, het bedrijf dat de robot heeft gemaakt, dacht dat deze robot misschien wel de oplossing kan zijn voor mensen die alleen wonen. De ‘virtuele vriendin’ is vormgegeven als een hologram en kan ook worden ingezet om voor kleine huishoudelijke taakjes, dit meldt The Mirror. Zo kan ze instellen wanneer het licht aan en uit moet.

In de bijbehorende reclame is te zien hoe een eenzame man de gehele dag berichtjes krijgt van zijn virtuele vriendin: „Veel plezier op werk!, Kom je niet al te laat thuis?".

De service is niet goedkoop, voor zo’n vreemde virtuele vriendin betaal je namelijk zo’n 2185 pond (2600 euro). Tja, dat zijn heel wat gezellige avondjes in de kroeg, waar je misschien wel de echte liefde van je leven tegen het lijf kunt lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Robot die berichtjes stuurt, eng of romantisch?
Sluiten