Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 8 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Pen Pineapple Apple Pen’ best bekeken YouTube-video

De merkwaardige videoclip Pen Pineapple Apple Pen van de Japanse komiek Piko-Taro is in Nederland de populairste video van het jaar op YouTube. Zangeres Adele en een aantal vloggers staan ook hoog in de top-10 die woensdagavond bekend werd gemaakt.

Een appel, een pen, een ananas, een aanstekelijk deuntje, een rare outfit via Amazon en een dito dansje. Met deze ingrediënten wist de Japanner, die ook wel bekend staat als dj Kosaka Daimaou, online een miljoenen publiek te bereiken. De video werd op 25 augustus 2016 gepubliceerd en heeft bijna 96 miljoen views.

Pen Pineapple Apple Pen staat wereldwijd op nummer 2. Uit alle delen van de wereld verschenen er video’s van mensen die het dansje en de gekke-bekken-trekkerij naspelen. Deze versies van het liedje bereikten ook nog eens 200 miljoen kijkers.

Carpool Karaoke met Adele

Wereldwijd was de Carpool Karaoke van James Corden met de Britse zangeres Adele in 2016 het populairst. In deze video wordt Adele met de auto opgehaald door de presentator en zingen ze samen een aantal hits. Deze video staat in Nederland op de derde plaats.

Wie staat er dan op de tweede plaats in Nederland? Onze eigen Nick Nicolai met zijn auditie voor Holland’s Got Talent. Met zijn versie van At last liet hij menig mond openvallen.

Best bekeken lied

De ranglijst is gebaseerd op het aantal views, reacties, likes en het aantal keren dat mensen het filmpje hebben gedeeld. Het best bekeken liedje op YouTube in 2016 is Work From Home van Fifth Harmony, met 1,1 miljard views en 4,3 miljoen likes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Pen Pineapple Apple Pen’ best bekeken YouTube-video
Sluiten