Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 24 dec 2016 / 12:45 uur

Passagiers gekaapt toestel weer naar huis

De 111 mensen die vrijdag in het gekaapte vliegtuig zaten, dat van Malta naar de Libische hoofdstad Tripoli had moeten vliegen, zijn allen met de schrik vrijgekomen. De passagiers zijn alsnog naar Tripoli gebracht en kunnen naar huis.

Twee mannen kaapten vrijdag een binnenlandse vlucht van Afriqiyah-Airways en dwongen de bemanning naar Malta te vliegen. Op het eiland werd urenlang onderhandeld. Met succes, want uiteindelijk lieten de twee alle inzittenden gaan. Ze gaven zichzelf vervolgens over.

De kapers zouden geen eisen hebben gesteld, zegt de Maltese premier Joseph Muscat. De twee zouden aanhangers van de verdreven en gedode dictator Muammar Gaddafi zijn. Ze lieten een Libische vlag uit zijn tijd wapperen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Passagiers gekaapt toestel weer naar huis
Sluiten