Metro
Metro Nieuws 30 dec 2016 / 17:55 uur

Paniek na valse doodverklaring Koningin Elizabeth

Donderdagavond heerste er even paniek in het Verenigd Koninkrijk nadat er in een tweet werd beweerd dat koningin Elizabeth was overleden. Het leek of het bericht verstuurd was door de BBC, maar al snel bleek dat het om een nepaccount ging.

De tweet is inmiddels verwijderd, maar ging als een lopend vuurtje over social media. Er werd geschokt gereageerd door veel Britten, maar mensen plaatsten ook al snel vraagtekens bij het bericht.

Hoewel de koningin dus niet is gestorven, baart haar gezondheid wel zorgen. De vorstin sloeg voor het eerst in bijna dertig jaar de kerkdienst op eerste kerstdag over. Ze kampt met een fikse verkoudheid waardoor ze zich niet goed genoeg voelde om met haar familie een bezoekje aan de kerk te brengen.

Vanwege diezelfde verkoudheid stelde de koningin haar reis naar koninklijk landgoed Sandringham – waar de familie traditiegetrouw de feestdagen doorbrengt – een dag uit. Samen met haar man prins Philip reisde ze per helikopter, in plaats van per trein, af naar Norfolk.

Proefuitzending

Overigens was het niet de eerste keer dat Elizabeth dood werd verklaard. Vorig jaar veroorzaakte een verslaggeefster van BBC veel ophef met een tweet over de dood van de koningin. De journaliste had echter niet in de gaten dat de Britse omroep bezig was met een proefuitzending – in plaats van een echte uitzending – over de dood van de koningin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paniek na valse doodverklaring Koningin Elizabeth
Sluiten