Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 3 dec 2016 / 18:55 uur

Oppassen: mistig en glad vannacht

Vanavond stappen? Pas dan op, want het wordt koud en glad. In vrijwel het hele land zal het snel gaan vriezen en het kan in de Achterhoek en Twente zelfs tot -8 graden worden. Door de combinatie van mist en vorst kunnen wegen glad worden.

Zondag zal de mist in de loop van de ochtend oplossen. Het wordt met 2 tot 4 graden lekker fris, maar er gaat wel een zonnetje schijnen. In het noordoosten van het land zal de mist helaas langer blijven hangen en is er daarom een grote kans dat de temperatuur niet boven de nul graden komt.

-10

Komende week blijft het volgens Weeronline koud. In de nacht van zondag op maandag kan het in het noorden en oosten lokaal zelfs -10 worden. Bij temperaturen beneden -10 spreken we van strenge vorst. Dat hebben we dit seizoen vooralsnog niet gezien.

Er is ook goed nieuws. De tweede helft van de komende week wordt namelijk een stuk zachter. Overdag loopt de temperatuur dan op naar maximaal 11 graden. Het gaat wel weer regenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oppassen: mistig en glad vannacht
Sluiten