Rens Oving
Rens Oving Nieuws 4 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Op tijd thuis voor Sinterklaas? Verwacht zware spits

Het heerlijk avondje is bijna gekomen. Maar voor je daarvan kunt genieten zul je eerst thuis moeten komen. Dat kan maandagmiddag een behoorlijk uitputtingsslag gaan worden. Want dankzij Pakjesavond wordt het waarschijnlijk vroeg druk op de weg.

Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) zullen veel forensen extra vroeg de weg opgaan om op tijd thuis te zijn. Het gevolg is meer files dan normaal die ook een stuk vroeger beginnen.

Zware spits

Vanaf 15.30 uur zullen de eerste files zich al vormen, zo is de verwachting. Daarna wordt het een zware spits met maximaal 350 kilometer aan langzaam rijdend of stilstaand verkeer op de snelwegen.

Het weer zit gelukkig wel mee. Hoewel het koud wordt en lokaal flink kan vriezen blijft het zo goed als zeker droog. Gladheid en een enkele mistbank zijn daarbij niet uitgesloten, maar van grote hinder voor het verkeer is geen sprake.

En de trein?

Ook in de trein is het mogelijk iets vroeger druk dan normaal. Maar normaal gesproken zorgt sinterklaasavond niet voor problemen op het spoor of in de trein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Op tijd thuis voor Sinterklaas? Verwacht zware spits
Sluiten