Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 23 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Ook actie voor Tijn zelf overstijgt streefbedrag

Ook voor de nagellakkende Tijn (6) zelf, die voor Serious Request al ruim een miljoen euro ophaalde, is een actie gestart. Vrienden van de familie riepen mensen via de crowdfundingwebsite Dream or Donate op om 30.000 euro in te zamelen om de familie zoveel mogelijk tijd met elkaar te kunnen geven. Deze teller staat inmiddels op bijna 118.000 euro.

Lion van der Velden-van Gerven kent de familie al jaren en weet wat voor moeilijke tijd zij doormaken. Helemaal nadat bekend was geworden dat hun zoon door hersenstamkanker nog maar een jaar te leven heeft. De heldenactie van het jochie dat geld ophaalt voor andere kinderen, heeft Lion ertoe gezet om voor deze familie iets terug te doen. „Met de actie laten Tijn en zijn ouders zien hoe bijzonder ze zijn. Hoe gaaf zou het zijn als wij hen kunnen helpen door ze meer tijd samen te geven?”, schrijft Lion op de website van Dream or Donate.

https://twitter.com/irishredcross/status/812272825931354112

Vader Gerrit knokt al geruime tijd tegen een burn-out en ook met het bouwen van hun droomhuis gaat van alles mis. „Met als gevolg dat ze nog niet in het nieuwe huis kunnen wonen. Tegenvaller na tegenvaller kwam op hun pad. En toen kwam het allerslechtste nieuws dat je als ouder kunt krijgen. Dat je zoon ongeneeslijk ziek is en dat je hem niet zult zien opgroeien.”

Tijd met elkaar

Ondanks alles pakken Gerrit en Jolanda alles aan om Tijn te helpen. Maar ook Ries, het jongere broertje van Tijn, heeft aandacht nodig in deze moeilijke periode. „Gelukkig zijn er veel mensen in de omgeving die helpen en zorgen dat alles zo gewoon mogelijk doorgaat. Maar de grootste wens van Gerrit en Jolanda is om nog zoveel mogelijk tijd met hun gezin door te brengen. Om dit te realiseren is geld nodig!”

Stichting Semmy

Lion hoopte met de oproep op 30.000 euro. Dat is inmiddels veel meer geworden. Een deel van het geld dat is gedoneerd, gaat naar Stichting Semmy. Vernoemd naar een jongetje dat door hersenstamkanker niet ouder dan 5 jaar mocht worden. Het doel van deze stichting is het verlengen van de levensverwachting van kinderen met hersenstamkanker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ook actie voor Tijn zelf overstijgt streefbedrag
Sluiten