Els Anker
Els Anker Nieuws 4 dec 2016 / 16:05 uur

Onderzoek vliegbasis Eindhoven dit jaar klaar

Geruchten over dronken piloten, trainingsvluchten die werden gebruikt voor privédoeleinden en gesjoemel met declaraties. Het vervolgonderzoek naar de vermeende misstanden op Vliegbasis Eindhoven moet nog voor het einde van het jaar zijn afgerond. Dat meldt kolonel Elanor Boekholt-O’Sullivan (40) zondag in het programma KRAAK van Omroep Brabant.

Een onafhankelijke commissie van het ministerie van Defensie onderzocht reeds tien veronderstelde misstanden en concludeerde dat er in zeker acht gevallen géén sprake was van strafbare feiten. Wel werden sommige procedures aangescherpt. Het vervolgonderzoek baseert zich over een potentieel gesjoemel met declaraties.

Integriteit

Kolonel Elanor Boekholt-O’Sullivan bekleedt sinds juni dit jaar de functie van commandant van de basis. Ze werd kort na haar aantreden geconfronteerd de mogelijke misstanden. Sindsdien probeert ze alles boven tafel te krijgen.

„Afgelopen maanden zijn wij in het nieuws geweest waarin er werd gesuggereerd dat er allemaal misstanden zijn”, aldus Boekholt-O’Sullivan in het programma. „We leven gelukkig in een democratie waarin iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. Als het leger niet meer integer is, hebben we een uitdaging. Integriteit staat bij ons stipt op nummer één.”

Transport

Vliegbasis Eindhoven is de thuisbasis van alle transportvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht. De belangrijkste taak van de basis is het uitvoeren van militair luchttransport voor wereldwijde militaire operaties, humanitaire missies en speciale opdrachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek vliegbasis Eindhoven dit jaar klaar
Sluiten