Metro
Metro Nieuws 17 dec 2016 / 20:04 uur

Noodweer Oost-Spanje eist 1 dode

Het oosten van Spanje is getroffen door hevig noodweer en overstromingen. Hierbij is zaterdag een oudere man om het leven gekomen. Hij werd in een straat in het dorpje Finestrat (in de buurt van Benidorm) door de plotselinge watermassa meegesleurd. Een half uur later werd zijn lichaam gevonden.

Vooral de provincie Alicante had zwaar te lijden van de overvloedige regen en stormachtige wind. Een camping in de buurt van Benidorm werd uit voorzorg ontruimd. In de regio Valencia raakten provinciale wegen versperd door de wateroverlast.

De regeringsleider van Valencia, Ximo Puig, riep de bevolking op uiterst voorzichtig te zijn. De verwachting is dat het slechte weer nog zeker tot zondagavond laat aanhoudt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noodweer Oost-Spanje eist 1 dode
Sluiten