Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 11 dec 2016 / 10:00 uur

Nigeriaanse kerk stort in: zeker 160 doden

Er zijn zeker 160 mensen om het leven gekomen, toen zaterdag een kerk in de Nigeriaanse stad Uyo instortte.

Het gaat om de Reigners Bible Church International, die onlangs een verbouwing onderging. Toen het gebouw instortte waren er veel mensen in de kerk aanwezig, vanwege een geestelijke die tot bisschop werd gewijd. De mortuaria in de buurt hebben grote moeite om de lichamen te bergen, meldt de directeur van een ziekenhuis in de buurt van het ongeluk.

Afraffelen

Reden van de instorting is waarschijnlijk afgeraffeld werk van de bouwvakkers. Die waren volgens de geruchten helemaal nog niet klaar met de verbouwing, maar hebben de klus gehaast afgemaakt vanwege de al geplande ceremonie van de bisschop. Ooggetuigen hebben gemeld dat de stalen constructie die gebouwd was het dak niet kon houden, en in elkaar stortte.

De overheid heeft gemeld de ramp te onderzoeken. In Nigeria storten gebouwen regelmatig in, vanwege het gebruik van goedkoop en slecht materiaal en corruptie binnen de overheid en tussen aannemers. Regels worden genegeerd, waardoor de constructies niet goed in elkaar zitten of – zoals nu – bepaalde projecten niet netjes worden afgemaakt.

In 2014 had Nigeria te maken met eenzelfde soort incident: toen stortte er een kerk in Laos in elkaar. Tientallen mensen overleefden het toen niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nigeriaanse kerk stort in: zeker 160 doden
Sluiten