Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 dec 2016 / 10:45 uur

‘Nieuw akkoord over evacuatie Aleppo’

De evacuatie van mensen uit de laatste belegerde enclave van opstandelingen in Aleppo kan vermoedelijk worden hervat. Er is een nieuw akkoord bereikt tussen de strijdende partijen, meldden functionarissen van zowel de opstandelingen als de regering.

„We zijn overeengekomen om de evacuaties uit Oost-Aleppo te hervatten’”, zei een bron binnen het onderhandelingsteam van de regering. Tegelijk zouden mensen worden geëvacueerd uit de dorpen al-Foua en Kefraya, die worden belegerd door rebellen, en de plaatsen Madaya en Zabadani, die worden geblokkeerd door aanhangers van het regime.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen mogen vertrekken uit de vier plaatsen. De evacuatie van mensen uit Oost-Aleppo werd vrijdag stilgelegd. De partijen geven elkaar toen de schuld van de reden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nieuw akkoord over evacuatie Aleppo’
Sluiten