Metro
Metro Nieuws 24 dec 2016 / 08:35 uur

Nederlandse op weg naar Syrië aangehouden

Een vrouw uit Brabant is deze week in Bulgarije aangehouden omdat ze op weg was naar Syrië. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft dat zaterdag bevestigd naar aanleiding van diverse mediaberichten.

Volgens Bulgaarse media gaat het om de 33-jarige Helena S. Er werd al langer gezocht naar de vrouw. Met een Europees aanhoudingsbevel is ze op verzoek van Nederland op woensdag tegengehouden.

Volgens buitenlandse media is de vrouw bekeerd tot de islam en werd ze op de grens tussen Bulgarije en Turkije aangehouden. Vrijdag moest de vrouw voor een onderzoeksrechter verschijnen, weet de NOS. Daar zou zij hebben aangegeven dat ze wil worden uitgeleverd aan Nederland. „Ik ga ermee akkoord om uitgeleverd te worden”, aldus S. „Ik ben moslim. Ik heb mijn idealen, maar ik ben geen terrorist.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse op weg naar Syrië aangehouden
Sluiten