Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 23 dec 2016 / 15:01 uur

Kaping Libisch vliegtuig op Malta voorbij

De kaping van het Libische vliegtuig dat vrijdag op de luchthaven van Malta landde, is voorbij. De passagiers zijn iets voor 14:00 uur in groepjes vrijgelaten. Ook de bemanningsleden en de kapers hebben het toestel later in de middag verlaten, niemand raakte gewond. De kapers zijn opgepakt.

https://twitter.com/JosephMuscat_JM/status/812307815821873152

Er waren 111 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord van het vliegtuig, een Airbus A320 van Afriqiyah Airways. De twee kapers dreigden het toestel op te blazen. Een van de gijzelnemers zou een handgranaat bij zich hebben gehad.

Aanhangers van Kaddafi

Volgens Times of Malta zijn de kapers aanhangers van de oud-Libische leider Kaddafi, een van hen zwaaide met een vlag. De Libische zender Libyaschannel verklaarde telefonisch met een van de kapers te hebben gesproken. Tijdens het gesprek verklaarde de kaper dat de actie bedoeld was om een nieuwe politieke partij te promoten.

Volgens tv-zender Al Arabiya en het Franse persbureau AFP zouden de kapers asiel hebben aangevraagd in Malta. Dat bericht is afkomstig van een Maltese minister.

Na de landing werd het vliegtuig door Maltese veiligheidstroepen omsingeld. Het vliegtuig was onderweg van Sebha naar Tripoli. Flightradar heeft beeld waarop te zien is dat het vliegtuig naar Malta is uitgeweken. Andere vluchten van of naar de luchthaven werden geannuleerd of omgeleid.

Foto: Flightradar24.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kaping Libisch vliegtuig op Malta voorbij
Sluiten