Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 2 dec 2016 / 15:00 uur

Moeder verkoopt niets op kerstmarkt, zoon grijpt in

De Britse Figen is al haar hele leven bezig met breien, naaien en stikken. Maandenlang was ze bezig met de voorbereidingen voor de plaatselijke kerstmarkt. Helaas vielen haar creaties niet in de smaak bij het winkelende publiek. Figen verkocht helemaal niets. De vrouw stond op het punt om haar grote hobby op te geven, totdat haar zoon Martyn ingreep. Met een beetje hulp van Martyn en de kracht van internet werden Figen haar spulletjes toch ineens populair.

„Mijn moeder heeft haar stalletje met zelfgemaakte spullen opgezet tijdens de kerstmarkt, maar stuurde net een foto dat ze niets verkocht heeft. Deze foto breekt mijn hart,” schreef Martyn op Twitter. Martyn’s moeder is hulpverlener van beroep en volgens haar heeft knutselen een therapeutische werking. Martyn vertelde aan Metro UK dat zijn moeder haar cliënten vaak het advies geeft om creatief bezig te zijn, omdat het goed is voor je geest en ziel. Ook vertelde hij dat zijn moeder nogal teleurgesteld was dat ze helemaal niets had verkocht.

Martyn tweette al snel een een link van de webshop van zijn moeder en dit bericht werd goed opgepikt. Geroerd door het droevige verhaal bezochten mensen de webshop van Figen. Binnen een aantal dagen had ze al meer dan 40 items verkocht en haar webshop is nu bijna uitverkocht.

Figen was overdonderd door het succes, het geld van haar opbrengsten gaat ze doneren aan een goed doel.

„Ik stond op het punt om de hobby gewoon op te geven", stuurde ze haar zoon. „Je hebt je moeder heel gelukkig gemaakt!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder verkoopt niets op kerstmarkt, zoon grijpt in
Sluiten