Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 3 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Mensen met minimumloon meeste salarisverhoging 2017

2017 belooft een goed jaar te worden voor de portemonnee, want alle inkomensgroepen ontvangen vanaf volgende maand gemiddeld meer nettosalaris. Dat schrijft Raet, HR-dienstverlener. Zij komen als eerste met cijfers over de lonen van volgend jaar.

Mensen met een minimumloon hebben nu het meeste geluk, schrijft RTL. Met een stijging van 2,2 procent, gaat dat salaris het meest omhoog. Gemiddeld zullen zij in 2017 1409,93 euro verdienen. Voor de volgende inkomensgroepen zijn de volgende cijfers opgesteld:

  • Modaal: +1,08 procent stijging (nettosalaris 2017: 2156,08 euro).
  • 1,5 keer modaal: +1,20 procent (nettosalaris 2017: 2882,- euro).
  • 2 keer modaal: + 1,26 procent (nettosalaris 2017: 3600,25 euro).

Deze salarisverhoging is een gevolg van het nieuwe beleid van de Tweede Kamer. Na Prinsjesdag is in Den Haag het een en ander veranderd aan de algemene heffingskorting en arbeidskorting. Hierdoor gaat iedereen er in 2017 een beetje op vooruit.

Voordelen loonstijging

Raet heeft naar aanleiding van dit beleid gekeken hoeveel iedereen er volgend jaar bij krijgt. Dat kun je voor jou persoonlijk hier uitrekenen. Economen zeiden volgens RTL al een tijdje dat een loonstijging vanuit bedrijven helemaal geen kwaad kan in Nederland. De Nederlandsche Bank is het daarmee eens, volgens hen zou er bijvoorbeeld in horeca en vervoer ruimte zijn voor loonsverhoging.

De baas van deze bank, Klaas Knot, riep bedrijven dit jaar al op de loonstijgingen niet te beperken. Hij vindt loonstijging juist goed, omdat het de economie helpt. Hogere lonen betekenen namelijk automatisch dat werknemers meer uit kunnen geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mensen met minimumloon meeste salarisverhoging 2017
Sluiten