Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 18 dec 2016 / 11:55 uur

Meer ouderen dan ooit bij volgeboekte kerstdiners

Steeds meer ouderen maken gebruik van een gratis kerstdiner dat het Nationaal Ouderenfonds jaarlijks organiseert met Van der Valk hotels. Dit jaar schuiven bijna 4000 ouderen aan, vorig jaar waren dat er 3300. Alle 48 deelnemende restaurants zijn inmiddels volgeboekt.

Geen plek

Hoewel er meer ouderen dan ooit aanschuiven, moesten er nog steeds mensen teleurgesteld worden. Er was geen plek meer om mee te eten. Jytte Reichert, woordvoerder van het Ouderenfonds, hoopt dat er volgend jaar nog meer tafels geregeld kunnen worden om de groeiende groep eenzame ouderen een leuke avond te bezorgen.

„We moeten helaas mensen teleurstellen, maar wie daaraan behoefte heeft, kan op Tweede Kerstdag rekenen op een telefoontje en een luisterend oor van een van onze vrijwilligers.”

Willeke Alberti

De komende twee weken wordt er gedineerd. Op sommige locaties zullen lokale zangers optreden tijdens het diner. Dinsdag zingt Willeke Alberti voor de ouderen in hotel Nijmegen-Lent.

Hulp geboden

TNT Post maakt het mogelijk voor mensen om gratis een kerstkaart te versturen via het fonds naar hulpbehoevende ouderen. Het bedrijf verwacht over de honderdduizend verzoeken te krijgen. Supermarktketen Jumo deelt kerstdinerpakketten uit. Met de pakketten kunnen vrijwilligers een gratis kerstmaaltijd bereiden voor mensen die in een sociaal isolement zitten.

Volgens het Nationaal Ouderenfonds zijn in Nederland meer dan een miljoen ouderen eenzaam. Dat aantal neemt toe doordat mensen noodgedwongen steeds langer zelfstandig thuis wonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer ouderen dan ooit bij volgeboekte kerstdiners
Sluiten