Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 12 dec 2016 / 15:24 uur

Meer en meer fietsstallingen bij stations gebouwd

Veel fietsers herkennen deze situatie: heb je keihard gefietst om op tijd de trein te halen, kun je je fiets nergens stallen. Het tekort aan stallingen is op veel locaties een hardnekkig probleem. Maar er komt verlichting: op acht treinstations komen er binnen drie jaar duizenden fietsparkeerplekken bij.

Dit heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) maandag bekendgemaakt. Het gaat om de treinstations Amsterdam Centraal en Amstel, Eindhoven, Gouda, Ede-Wageningen, Zaandam, Tilburg en Zwolle. Deze steden zijn uitverkoren, omdat de nood hier het hoogst is. De twaalf stallingen moeten voor 2020 klaar zijn.

Beter benutten

In totaal wordt er de komende jaren 80 miljoen euro gestoken in de bouw van ruim 60.000 fietsparkeerplekken. Dit geld wordt niet alleen gestoken in meer stallingsplekken. Er wordt ook geïnvesteerd in systemen om bijvoorbeeld aan te geven of er nog plekken vrij zijn in stallingen en in betere handhaving om het probleem van weesfietsen tegen te gaan. Op deze manier kunnen stallingen beter benut worden.

Reistijd

„We investeren veel geld om op belangrijke trajecten de reistijd per trein steeds korter te maken”, zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (I&M). „Er moet dan geen kostbare reistijd verloren gaan door een zoektocht naar een parkeerplek voor de fiets.”

Eerder dit jaar werden al nieuwe stallingen aangekondigd voor Groningen, Delft en Den Haag Centraal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer en meer fietsstallingen bij stations gebouwd
Sluiten