Metro
Metro Nieuws 11 dec 2016 / 12:02 uur

Man aangehouden na ongeluk matrixborden A9

Op de A9 in Amsterdam is zaterdag een compleet verkeersportaal met matrixborden naar beneden gevallen, waarbij één iemand om het leven kwam. Naar aanleiding van het dodelijke ongeluk dat zaterdagmiddag op de A9 plaatsvond, is er een man aangehouden.

De man was de bestuurder van een van de twee werkvoertuigen die bij het ongeval betrokken waren. De aanhouding wil niet zeggen dat de man al van iets wordt verdacht. Zondagochtend werd onderzoek gedaan naar het voorval. Hoewel de politie klaar is met het onderzoek, is de snelweg om 10.30 uur nog steeds gesloten, vanwege de laatste controles van Rijkswaterstaat.

Werkzaamheden

Tot op heden is duidelijk dat op het moment van het ongeluk twee werkvoertuigen op de snelweg bezig waren met werkzaamheden. Het verkeersportaal viel naar beneden en kwam op zowel een van de werkvoertuigen als een passerende personenauto terecht. In dat voertuig zat een vrouw uit Weesp die het ongeluk niet overleefde. De 63-jarige bestuurder van het werkvoertuig werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Rijkswaterstaat is het gebruikelijk om bij soortgelijke werkzaamheden alleen de weghelft af te sluiten waar op dat moment aan wordt gewerkt, en niet beide rijrichtingen. „In de richting van Amersfoort was daarom gewoon verkeer mogelijk", aldus een woordvoerder. „Het verkeersportaal is op beide weghelften terechtgekomen."

Inmiddels is de weg weer vrijgegeven voor verkeer. De politie heeft complimenten gegeven aan de automobilisten die urenlang in de file stonden dankzij het ongeval. ,,U heeft zich zeer netjes gedragen, dat mag ook gezegd worden”, aldus de politie op Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man aangehouden na ongeluk matrixborden A9
Sluiten