Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 27 dec 2016 / 11:01 uur

Las Vegas draait volledig op hernieuwbare energie

Vanaf nu draaien alle overheidsinstelling in Las Vegas – van gebouwen van de overheid tot aan straatverlichting – volledig op hernieuwbare energie, meldt de gemeente aan de Huffington Post.

„We kunnen vanaf nu opscheppen dat deze stad, Las Vegas, een van de weinigen steden ter wereld is die alle energie uit een groene bron haalt”, zei de burgemeester van Las Vegas, Carolyn Goodman, maandag in een persconferentie.

Besparingen

Het volledig op groene stroom laten draaien van de stad was een doel waar bijna tien jaar naartoe gewerkt is. Een jaar geleden werd het project versneld vanwege een samenwerking met het bedrijf NV Energy. Alle overheidsinstellingen en faciliteiten werken nu op hernieuwbare energie. Voor commerciële instellingen en woningen van mensen is dit nog niet zo.

De hernieuwbare energie heeft de stad sinds 2008 al meer dan 5 miljoen dollar bespaard. Het energieverbruik van de stad is sindsdien met 30 procent gedaald, meldt The Las Vegas Review-Journal. Er wordt gehoopt dat Las Vegas met dit nieuwe initiatief de weg vrijmaakt voor ander steden om hetzelfde te doen.

Brief

Vorige maand schreven 48 burgemeesters een open brief aan de nieuwe president Donald Trump, met daarin de vraag om actie te nemen op het gebied van klimaatverandering in hun steden, zelfs als de federale regering weigert om hun plannen te steunen. Daar is nog niet op gereageerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Las Vegas draait volledig op hernieuwbare energie
Sluiten