Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 dec 2016 / 11:55 uur

Langste vliegtuigvertraging 2016 duurde 43 uur

De langste vliegtuigvertraging van het afgelopen jaar duurde 43 uur en 19 minuten. Het betrof een TUIfly-vlucht van Punta Cana in de Dominicaanse Republiek naar Schiphol. Dat heeft EUClaim uitgezocht, een bedrijf dat gedupeerde passagiers bijstaat.

Pech op pech

De vertraging begon door een technisch mankement aan het oorspronkelijke vliegtuig. Het vervangende toestel van HiFly botste daarna tijdens het taxiën tegen een passagiersbrug aan. De vertraging liep nog verder op doordat er opnieuw een vervangend toestel moest komen en de bemanning eerst moest rusten voordat ze de passagiers naar huis kon brengen. De landing op Schiphol stond gepland op 22 november, maar dat werd uiteindelijk 24 november.

Vorig jaar stond een vertraging van 47 uur en 15 minuten (Bonaire-Amsterdam) bovenaan de lijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Langste vliegtuigvertraging 2016 duurde 43 uur
Sluiten