Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 24 dec 2016 / 15:46 uur

Kapers Libisch vliegtuig droegen nepwapens

De kapers van het vliegtuig van Afriqiyah Airways droegen nepwapens en granaten bij zich. Dat blijkt uit onderzoek. Het Libische duo, Suhah Mussa en Ahmed Ali, kaapten een vliegtuig dat bezig was aan een binnenlandse vlucht en lieten het naar Malta vliegen. Alle passagiers kwamen daar met de schrik vrij.

Asiel

Het vliegtuig had naar de Libische hoofdstad Tripoli moeten vliegen, maar landde na de kaping op Malta. Daar onderhandelden de kapers met de politie. Ze eisten volgens de Britse Metro asiel in Europa. Ze wilden hier een politieke partij beginnen om de gedode Libische dictator Moammar Gadhafi te eren.

Uiteindelijk blijkt dat de kaping minder gevaarlijk was dan in eerste instantie gedacht. De twee droegen namelijk geen echte wapens bij zich. Ze hadden nepwapens en granaten die niet van echte te onderscheiden waren.

Het duo heeft geen asiel gekregen. Ze lieten alle passagiers vrij, die later naar Tripoli zijn gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kapers Libisch vliegtuig droegen nepwapens
Sluiten