IngelisedeVries
IngelisedeVries Nieuws 14 dec 2016 / 23:48 uur

Homoseksuele ‘Mike Pence’ collecteert voor goed doel

Als je als man op mannen valt én sprekend op antihomoactivist Mike Pence lijkt, heb je het misschien niet heel goed getroffen. Of juist wel. Glen Pannell gebruikt zijn lookalike in zijn voordeel en collecteert in de straten van New York voor minderheden in Amerika.

Hij draagt daarbij een heel kort broekje en noemt zichzelf naar het kledingstuk: Hot-Pence. Hij was niet altijd zo positief over zijn dubbelganger, nadat het nieuws naar buiten was gekomen dat Pence vicepresident van Amerika zou worden, voelde hij zich rot. Hij besloot dat rotgevoel om te zetten in iets positiefs, vertelt hij aan Huffington Post.

Bewustwording

„Ik wil zowel geld ophalen als voor bewustwording zorgen”, zegt Pannell tegen de krant. „En misschien kan ik wat hoop bieden. Is het niet leuk om een kijkje te nemen in een soort alternatief universum waarin Pence de voorvechter is voor vrouwen en hun eigen gezondheid en de LGBTQ-rechten en milieu? Wel, dat ben ik!”

Afgelopen week collecteerde Pannell voor Planned Parenthood, dat is Amerikaanse gezinsplanning. Ook collecteerde hij voor Natural Resources Defense Council. Dit weekend haalt hij geld op voor The Trevor Project. „Dat project gaat me aan het hart. Ik was 35 jaar geleden een twijfelende tiener die opgroeide in Long Island. Pas in mijn twintiger jaren durfde ik uit de kast te komen.”

Uit elkaar drijven

The Trevor Project is een telefoonlijn voor homo’s, lesbienne’s, bi’s en twijfelaars die denken over zelfmoord. „LGBTQ-jeugd heeft onze steun nodig de komende paar jaar als Pence in het Witte Huis zit. De afgelopen zestien jaar heeft hij mensen meer uit elkaar gedreven dan bij elkaar gebracht.”

Of Pannell nog een boodschap heeft voor de toekomstige vicepresident? „Ik zou ‘m vragen een mijl in mijn korte broek te lopen. Hij zou de mensen ontmoeten die bang en onzeker zijn als het gaat om de komende vier jaar. Bang omdat ze haat de afgelopen vier weken hebben zien groeien. Hij zegt dat hij van dit land houdt, dat hij gelooft in Amerika’s inwoners. Maar als dat zou is, dan zou zijn beleid anders zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Homoseksuele ‘Mike Pence’ collecteert voor goed doel
Sluiten