Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Giuliani wil geen enkele functie in Trumps regering

Rudy Giuliani wordt geen minister van Buitenlandse Zaken onder Donald Trump. De 72-jarige politicus, die vooral bekendheid geniet als oud-burgemeester van New York, heeft aangegeven dat hij de post niet ambieert. Ook heeft hij geen interesse in andere functies in Trumps regering.

„Rudy zou een uitstekend lid van het kabinet zijn geweest in diverse rollen, maar ik respecteer en begrijp zijn redenen om in de private sector te blijven”, aldus aankomend president Donald Trump vrijdag in een verklaring. Giuliani blijft als vicevoorzitter van het overgangsteam wel nauw betrokken bij de vorming van de nieuwe regering. Maar daarna wil hij verder met zijn eigen advocatenkantoor en consultancybedrijf.

Wie dan wel?

Wie Amerika dan wel tegenover het buitenland gaat vertegenwoordigen, blijft vooralsnog een vraagteken. Onder de kandidaten zijn oud-generaal David Petraeus, voormalig presidentskandidaat Mitt Romney en oud-VN-ambassadeur John Bolton. Ook Rex Tillerson, de baas van oliebedrijf Exxon Mobil, wordt genoemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Giuliani wil geen enkele functie in Trumps regering
Sluiten