Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 29 dec 2016 / 16:35 uur

Gevaarlijke verf in blauwe damesstrings Zeeman

Het zijn eventjes niet de dagen van Zeeman. De winkelketen die bekend staat om zijn koopjes, moet op één dag drie producten uit de winkel halen.

Neem bijvoorbeeld de blauwe damesstring. Die is mede zo mooi blauw omdat er een te hoog gehalte aan verboden verfstoffen in zit. De slipjes zijn verkocht in de periode van juni tot en met december. „Mocht u dit artikel in uw bezit hebben dan verzoeken we u het artikel terug te brengen naar één van onze filialen en dan krijgt u direct uw geld terug”, zo laat Zeeman aan de dames weten.

Verstikking

Bij controle is verder gebleken dat de zachte babyballen met print, die zijn verkocht tussen november en december kleine onderdelen kunnen bevatten. Hierdoor voldoet het artikel niet aan de gestelde veiligheidseisen en kan verstikkingsgevaar optreden bij gebruik door kinderen jonger dan 3 jaar.

Daarnaast zijn er mogelijk gevaarlijke bellenblaassetjes in de winkels verkocht. Ze vormen wellicht een gezondheidsrisico door de vloeistof die er in zit. „Zeeman hecht sterk aan kwaliteit en veiligheid en doet er daarom alles aan om er voor te zorgen dat er alleen veilige producten verkocht worden. Onze welgemeende excuses voor het ontstane ongemak”, aldus de onderneming.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevaarlijke verf in blauwe damesstrings Zeeman
Sluiten