Metro
Metro Nieuws 29 dec 2016 / 15:09 uur

Geen explosie bij verongelukt Russisch vliegtuig

Er heeft geen explosie plaatsgevonden aan boord van het Russische vliegtuig dat zondag neerstortte in de Zwarte Zee bij Sotsji. Dat concludeert een commissie van de Russische luchtmacht die de crash onderzoekt en gesprekken in de cockpit heeft beluisterd en wrakstukken heeft bestudeerd.

Onderzoeksleider Sergej Bainetov zei op een persconferentie in Moskou dat hij een terreuraanval nog niet wil uitsluiten. ,,Er was geen explosie aan boord, maar terroristen kunnen ook andere middelen gebruiken”, zei hij.

Menselijke fouten, technische problemen of externe factoren zoals een botsing met een vogel zijn andere mogelijke oorzaken van de vliegramp.

92 inzittenden

Het vliegtuig, een Tupolev Tu-154, was onderweg naar Latakia in Syrië. Aan boord waren 92 mensen, onder wie het Russische Alexandrov-legerkoor dat in Syrië zou gaan optreden, journalisten en militairen. Alle inzittenden kwamen bij de crash om het leven.

De commissie komt over dertig dagen met haar definitieve bevindingen naar buiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen explosie bij verongelukt Russisch vliegtuig
Sluiten