Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 6 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Game of Thrones-acteur Peter Vaughan overleden

De Britse acteur Peter Vaughan (93) is overleden. Hij is de laatste jaren onder anderen bekend vanwege zijn rol als Maester Aemon Targaryan in de populaire serie Game of Thrones.

Game of Thrones

Een jaar na de dood van zijn personage uit Game of Thrones, is de acteur zelf overleden. Hij is de laatste jaren vooral bekend geworden als de blinde zogeheten Maester, die op Castle Black de Nachtwacht bijstaat met wijze adviezen. Hij was een van de overgebleven leden van de Targaryen-familie. De Brit speelde mee in de eerste vijf seizoenen van de serie en stierf in het vijfde seizoen als een van de weinige personages simpelweg als gevolg van ouderdom. Over het algemeen is geweld de doodsoorzaak in Game of Thrones.

Herinneren

Vaughan speelde sinds eind jaren vijftig bijrollen in talloze films, waaronder Les Misérables (1998), Brazil (1985) en in tv-series als Porridge en Citizen Smith. In de laatste jaren van zijn leven kroop hij in de rol waar een miljoenenpubliek hem om zal herinneren, namelijk die van Aemon Targaryen.

Vredig

Zijn vertegenwoordiger meldde dinsdag dat de acteur „vredig is gestorven, omringd door zijn familie”. Medespelers uit de populaire serie reageren, vanuit hun eigen rollen, via Twitter geschokt en verdrietig op het nieuws.

https://twitter.com/Queen_Daenerys_/status/806147631865012224

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Game of Thrones-acteur Peter Vaughan overleden
Sluiten