Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 31 dec 2016

Duizenden lampionnen verlichten afsluitdijk voor KWF

Normaal gesproken is het er na zonsondergang 32 kilometer lang aardedonker. Naast de lampen van wat auto’s, zie je op de Afsluitdijk gewoonlijk niets. Vrijdagavond was dat wel even anders, toen werd de dijk verlicht door ruim zesduizend lampionnen. De lampionnen branden als steunbetuiging aan mensen met kanker.

Het KWF Kankerfonds heeft mensen gevraagd een lampion te komen aansteken op de donkere plek. Niet voor niets is dus gekozen voor de Afsluitdijk, het is één van de donkerste plekken van ons land. Dat is uiteraard praktisch, maar ook symbolisch. Daarnaast zorgt de Afsluitdijk voor verbinding in Nederland, wederom symbolisch.

Mensen konden een lampion aansteken voor wie ze maar wilden. Daardoor werden er veel verschillende verhalen verteld, met allemaal dezelfde zware boodschap: de strijd tegen kanker is slopend en er is meer geld nodig voor nieuwe onderzoeken.

„Mijn lampion brandt voor Grace, omdat ze uitbehandeld is. Ik hou erg veel van haar. Mijn tweede zusje die in korte tijd doodgaat”, is een van de teksten. Tijdens het plaatsen van de lampionnen, was een livestream te volgen via YouTube.

Deze actie is eenmalig en bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor nieuwe onderzoeken naar kanker. In totaal staan er 6223 lampionnen op de afsluitdijk, die zaterdag weer worden weggehaald. Doneren kan dan nog steeds, voor iedereen die de actie heeft gemist. Via kwf.nl/lampion kun je nog steeds een persoonlijke lampion maken, met jouw boodschap en deze (digitaal) aan een dierbare sturen als steuntje in de rug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duizenden lampionnen verlichten afsluitdijk voor KWF
Sluiten