Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 23 dec 2016 / 09:08 uur

Duitse politie pakt broers op voor plannen aanslag

In Duitsland hebben speciale eenheden van de politie twee mannen opgepakt die plannen hadden om een aanslag bij een winkelcentrum in Oberhausen te plegen. Ook in Australië zijn zeven mensen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Melbourne.

De Duitse politie heeft donderdag twee broers aangehouden. De twee waren 28 en 31 jaar en geboren in Kosovo, weet de Frankfurter Algemeine. „Op dit moment wordt er onderzocht hoe ver de voorbereidingen gevorderd zijn en hoeveel mensen erbij betrokken zijn”, aldus de politie in een persbericht. De politie rukte donderdagmiddag uit nadat er een relevante tip was binnengekomen van een veiligheidsdienst. Het winkelcentrum in Oberhausen is met 250 winkels een van de grootste winkelcentra van Duitsland. Uit voorzorg werden de winkels en de naastgelegen kerstmarkt gesloten.

Melbourne

Ook in Melbourne zijn zeven mensen opgepakt voor het beramen van een terroristische aanslag. Vijf van de zeven arrestanten zitten nog vast voor verdere ondervraging. De arrestaties zijn een gevolg van invallen vrijdagochtend (plaatselijke tijd) in huizen in verschillende wijken van Melbourne door de politie van Victoria, de Australische federale politie en de Australische geheime dienst (ASIO).

Het zou om gaan om vier in Australië geboren mannen van in de twintig jaar oud met een Libanese achtergrond en een Australiër van Egyptische origine. Een andere man en vrouw zijn vrij gelaten, weet BBC. Volgens de politie zijn de mannen geïnspireerd door de propaganda van Islamitische Staat.

Voor zover bekend hebben de aanslagen niets met elkaar te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse politie pakt broers op voor plannen aanslag
Sluiten