Rens Oving
Rens Oving Nieuws 2 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Donald Trump gaat op tournee

„Alles wat we willen is nu mogelijk", zei Donald Trump donderdag tijdens zijn eerste grote toespraak sinds de verkiezingen, „Thank you Ohio!"

De bijeenkomst in Cincinnati, Ohio was de eerste van Trumps ‘Thank You Tour’ en het publiek, duizenden trouwe aanhangers in Cincinnati, Ohio, vond het geweldig.

Nog maar amper verkozen is Donald Trump weer op campagne en zelf genoot hij daar ook zichtbaar van. Hij ging los alsof het nog campagnetijd is en onderstreepte zijn belangrijkste verkiezingsbeloften. Minder immigratie, weg met Obamacare, minder belasting en einde maken aan de corruptie in Washington. In het bijzijn van zijn trouwste aanhangers was Trump weer helemaal Trump

‘Lock her up’

Zijn opgewonden fans gingen daar in mee en scandeerden leuzen als ‘lock her up’, een verwijzing naar Hillary Clinton, en ‘build the wall’. Trump kon daar wel om lachen, maar beloofde niet om het onderzoek naar Clinton te heropenen.

De bijeenkomst in Ohio was de eerste van zijn tour waarbij hij alleen staten zal bezoeken die hij tijdens de verkiezingen won. Hoewel hij in de eerste dagen na zijn verkiezing een handreiking deed naar alle Amerikanen lijkt de ‘thank you tour’ daar niet echt voor bedoeld.

Banen gered

Voordat hij zijn toespraak hield, bracht Trump samen met Mike Pence, een bezoekje aan een fabriek waar airconditioners worden gemaakt. Er waren plannen om de fabriek in Indiana te sluiten en de productie naar Mexico te verplaatsen. Indiana is de staat waar Pence gouverneur is en tijdens de presidentscampagne werd regelmatig over de fabriek gesproken.

I am so happy these great Americans will remain as employees of Carrier- here in Indianapolis, Indiana! #AmericaFirst

Gepostet von Donald J. Trump am Donnerstag, 1. Dezember 2016

In ruil voor belastingvoordeel van 7 miljoen dollar werd deze week besloten om de fabriek toch open te houden. Een succes dat Donald Trump direct via Twitter opstreek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Donald Trump gaat op tournee
Sluiten